Ikea skabe er så praktiske men…..

Jeg må indrømme at jeg sagtens kan få meget af en lørdag til at gå med at ose rundt i Ikea. Jeg syntes at Ikea med tiden er blevet super skarpe på fede indretnings ideer, og er geniale til at bruge deres møbler og ting på anderledes måder. Meeen når jeg går derinde får jeg ofte den følelse af at møblerne er lidt kedelige men super praktiske. Jeg har stort set altid indrettet mit hjem med gamle møbler jeg har fundet på loppemarkeder eller klunset mig til hos naboen, og i mange år har det fungeret super fint. Men efter at mine piger er kommet til må jeg altså bare indrømme at jeg nogen gange bare får et behov for at få sat tingene lidt mere i system med god opbevarings plads, og der er Ikea jo bare super!
Vores garderobeskab er fra serien PAX garderobeskabe som man jo kan sammensætte på alle mulige måder.
Jeg syntes de hvide skabe var alt for skinnende i vores entre, og der manglede ro og et mere oldstyle look som passede bedre ind i huset og de andre møbler.
Derfor valgte jeg at male det med kalkmaling og efterfølgende vokse det.

Jeg har malet skabene i farven Warm Latte fra Jeanne d´Arc Living. Jeg malede skabet 2 gange for at dække den hvide farve, og sluttede af med at give det antik voks i farven Light brown. Voksen giver skabet det gamle look som jo forvandler nyt til gammelt på ingen tid..

Related posts

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 Comments

 • SVAR

  Hej Mia.
  Det ser rigtig fint ud. Måske jeg skulle overveje det. Hvordan er din erfaring med underlaget. Tager pax-lågerne fint i mod malingen, overfladen er jo ret glat. Eller sliber du inden?

  Kh Sabrina
  Ps- fint wordpress theme;)

 • SVAR

  Det ser fint ud. Måske skulle jeg overveje at male mine pax-skabe. Hvad er din erfaring med underlaget? Tager det fint i mod malingen eller skal der slibes grundigt inden. Det har været min største forhindring, de gange jeg har overvejet at male.
  Kh Sabrina
  ps. fint wordpress-theme du har

  • SVAR

   Hej Sabrina.
   Skabet tager fint imod malingen, også selvom de er meget glatte. Jeg vaskede skabet med vand og sæbe og malede derefter. Man behøver slet ikke slibe før du påføre malingen, det vigtigste er at du giver det voks efterfølgende som forsejler malingen og gør det modstandsdygtigt mod snavs og skidt. Lad voksen hærde et par uger, hvor du sagtens kan bruge skabet men måske lige passer lidt ekstra på med fedt fingre osv
   God malerlyst :o)

   Kh. Mia